Van de drukke stad naar de rust op het strand
20 oktober 2016 - San Simeon, California, Verenigde Staten
Na zo'n lange overweldigende dag als gisteren, was het wel fijn dat ik vandaag rustig aan kon doen. Geen nationaal parken en geen drukke steden. Eigenlijk helemaal geen toeristische bezienswaardigheid vandaag. En dat is ook wel eens lekker. Alhoewel alles nieuw is in deze omgeving en je dus continu nieuwe (overweldigende) indrukken opdoet, geeft het wel iets meer rust dat ik vandaag lekker in mijn auto kon stappen wetend dat ik alles op z'n dooie gemakkie kon doen.
De autorit van vandaag zou zo'n 4,5 uur duren langs de kust, dus ik besloot ook weer niet al te laat uit mijn hotel te vertrekken. Achteraf gezien had ik misschien wel wat langer moeten wachten, want ik belandde meteen in een ontzettend drukte. Het duurde me al een halfuur om de stad uit te komen en eenmaal op de snelweg ging het ook niet veel sneller. Maar omdat ik me bedacht dat ik vandaag alle tijd had, kon het me dit keer niet zoveel schelen. Gewoon de radio op standje sambal en keihard meeblèren. Dan zou de tijd vanzelf snel voorbij gaan.
Dat gebeurde ook zeker! Na zo'n 2 uur rijden bedacht ik me dat ik nog ergens moest lunchen, dus ik reed een klein stadje in vlakbij San Jose. Een echt Mexicaans stadje dus ik ontkwam er niet aan om wat burrito's te bestellen. Eigenlijk houd ik daar helemaal niet zo van, maar mijn keuze was hier vrij beperkt. Na mijn korte lunchpauze en een stop bij het eerste de beste benzinestationnetje, kon ik mijn reis weer vervolgen.
Achteraf gezien heb ik precies op het juiste moment pauze genomen. De nogal saaie snelweg maakte namelijk plaats voor een weg in de duinen. Ik wist van tevoren dat ik langs de Californische kust zou reizen, maar ik had nooit gedacht dat mijn uitzicht ook zodanig mooi zou zijn. Hoge duinen met verschillende planten en bomen erop die allemaal een rare manier van groeien hadden, waarschijnlijk door de vorming van de duinen en de zon. Wat een grappig gezicht was dat.
Nadat ik ongeveer weer een uurtje in de auto had gezeten, gaf mijn TomTom aan dat ik de snelweg moest verlaten om binnendoor verder te gaan naar San Simeon, het stadje waar ik vannacht verblijf. Eigenlijk had ik al veel eerder binnendoor moeten rijden, want mijn uitzicht werd nog mooier dan dat deze al was. Uitgestrekte stranden en hoge bergen en ook mijn temperatuurmeter steeg flink. Heerlijk om in dit zomerse weer te zijn. Toen ik eenmaal een bordje tegenkwam met 'beach access' besloot ik dan ook om mijn auto te parkeren en een flinke wandeling te maken over het strand. En wat voor één! Ik ben pelikanen, arenden, zeeolifanten en wasberen tegengekomen!
Nadat ik een klein halfuurtje over het strand had geslenterd, besloot ik maar naar mijn hotel te gaan. Aangezien Halloween nu nadert zijn alle stadjes flink versierd, dus ik wist dat ik me daar ook nog wel zou vermaken.
Eenmaal aangekomen kwam ik een super gezellig stadje terecht met allemaal oude gebouwen en overal stonden poppen verkleed in Halloweenkostuums. Het leek een beetje op een scène uit 'I'm legend' met al die etalagepoppen, voor degene die deze film hebben gezien. Ik zou hier 's avonds dan ook echt niet willen lopen.
Mijn hotelkamer is in een klein resort met een groot zwembad in het midden. De wasberen lopen hier letterlijk over het terrein, want ik heb er sinds dat ik hier ben zeker al 3 voorbij zien komen. En ze zijn flink wat groter dan ik dacht. Ik dacht namelijk zoals een grote rat, maar het zijn meer kleine vossen. Ik heb me laten vertellen dat ze niets doen zolang je ze niet benaderd of voert. Ik blijf dus vooral ver uit hun buurt.
Eenmaal gesetteld in het hotel besloot ik een hapje te eten in de stad. Nadat ik had nagevraagd bij een klein winkeltje, werd ik doorverwezen naar een ander stadje nog geen 5 minuten rijden van hier. Dit stadje, Cambria, is voorzien van ontzettend veel restaurantjes en cafeetjes. Haar voorkeur ging uit naar de CambriaPub, waar je lekker kon eten in een gezellige sfeer. Aangezien het al wat later was geworden besloot ik dan ook om mijn auto te pakken en meteen wat te gaan eten. De pub was inderdaad gezellig. Ik heb een paar leuke mensen leren kennen en ik heb ontzettend genoten van mijn zoete aardappelfrietjes en New York Steak.
Ookal had ik het best naar mijn zin in Cambria, besloot ik toch weer meteen terug te gaan naar mijn hotel. Ik voelde dat ik behoorlijk wat slaap kon gebruiken na de indrukken en lange dag van gisteren. Ik heb nog even gezellig wat gedronken en gepraat met mijn buren in het hotel en lig inmiddels lekker in mijn bed om te genieten van deze intens chille dag.
Morgenochtend ga ik eerst even ontbijten in het stadje en nog even langs het strand om nog wat goede foto's te kunnen schieten van de zeeolifanten. Daarna vertrek ik naar Los Angeles, waar ik de rest van mijn reis zal verblijven. Ik heb daarom langer de tijd om alle uithoeken te bekijken en het lijkt me daarom ook het beste om morgen bij aankomst is even goed te gaan zitten voor de verschillende mogelijkheden. Ik overweeg om het hetzelfde aan te pakken als San Francisco, maar dan meer een combinatie tussen dagen van rondtoeren en dagen van wandelen. Maar dat is een zorg voor morgen, ik ga nu genieten van mijn nachtrust!
Oma en Opa:20 oktober 2016Lieve Daisey , het is niet zo erg een rustige dag er tussen door het is een super reis wij genieten er elke dag van en het is daar schitterend langs de kust en dat je leuke mensen hebt ontmoet is geweldig wij kijken weer uit naar het verslag van de drukte van Los Angelos geniet en veel plezier liefs Opa en Oma XXXX